Nowości

IMAGE Kolonia letnia
poniedziałek, 28 sierpień 2023
W dniach od 21 do 31 lipca miała miejsce kolonia letnia, którą organizowało nasze Stowarzyszenie. Miejsce wypoczynku to  Ponice k/... Czytaj wiecej...

Budujmy Razem

budynek

W dniu 12 listopada 2017r. w Centrum Duszpasterskim przy ul. Kościelnej 15A w Rzeszowie, miało miejsce niecodzienne wydarzenie. Pod naszym patronatem, zostały zorganizowane "Klimaty Karoliny". Spotkanie to miało klimat bardzo rodzinny. Uczestnicy przy dźwiękach ludowej kapeli z Frysztaka, mogli skosztować tradycyjnych potraw, przygotowanych przez Koło Gospodyń Wiejskich, również z Frysztaka. Na tą biesiadę zostali zaproszenie mieszkańcy osiedla oraz miasta Rzeszowa i okolic.

To spotkanie biesiadne trwało od rana do godzin popołudniowych. Kapela zaprezentowała nie tylko piękne stroje ludowe, ale również tradycyjne tańce regionalne.

Każdy kto do nas zagościł, na pewno nie odszedł głodny. Wszyscy uczestnicy, począwszy od dzieci, młodzieży, rodziców jak i osób starszych bawili się doskonale.

Nasze stowarzyszenie pragnie serdecznie podziękować wszystkim, którzy zechcieli skorzystać z naszego zaproszenia, na to spotkanie "Klimaty Karoliny", a szczególne podziękowanie za jej upiększenie, składamy Kapeli i Paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Frysztaka.

Zapraszamy do obejrzenia kilku zdjęć: Klimaty.